'Iso-Antti'

Ison_Antin kriittisiä mittoja: Leveyttä pojalla on 3,7metriä, syvyyttä sellaiset 1,5metriä. Painoakin on kerääntynyt yhden henköauton verran.
Ikä aletaan laskea vuodesta 1939 alkaen.

Iso-Antti on oikea vanhempi herrasmies. Ikää alkaa herralla olla, mutta eleettömän tyylikkäästi se kyllä työnsä tekee.

Antin työsarkana Pajalla on valmistaa iloa ja valoa ihmisille 165 senttisen loimensa leveydeltä. Valmistuva maton pituudesta Iso-Antti ei ole rajoja asettanut. Vuonna 2016 Iso-Antti kävi läpi kuukauden huolto- ja kunnostusloman. Nyt on iso poika iskussa taas monta vuotta.

Pajalla Antti on ahkeroinut kolmekymmentä vuotta.

'Pikku-Simo'

Pikku-Simo on ahkerassa käytössä oleva temperamenttisempi pakkaus.

Koneen rajoituksena on 80 sentin levyinen loimi, mutta pituus metreistä ei ole vielä tähän mennessä maton teko jäänyt kiinni. Hyvin on Simo ahkeroinut viidentoistametrin pituisia mattopakkojakin.

Mattopajalle Simo on aikanaan tullut pohjanmaalta vuonna 2007 juuri valmistuneeseen uuteen Pajarakennukseen. Kesällä 2015 Pikku-Simo on läpikäynyt kokonaisuudessan mittavat huolto- ja säätötoimet, joiden tuloksena saadaan entistäkin laadukkaampaa matoa.

Molemmat koneherrat ovat vuodelta 1939 olevia hyväkuntoisia puoliautomaattisia, sähköllä lyöviä kangaspuita. Työtäpelkämättöminä herrat voidaan loimittaa jopa 500 metrin loimella.

Kangaspuilla kudottujen mattojen lisäksi valmistan käsityönä erilaisia piensisustustuotteita mattojen kanssa samoista raaka-aineista kutomalla ja virkkaamalla.

Pitkäkin matto onnistuu

Hyvin mahtuu vielä.

Loimea laitetaan kerrallaan 500 metriä, joten se ei ihan heti lopu kesken. Kapeaa mattoa on kudottu useampikin yli kymmen metrinen matto. Leveää mattoa taitaa pisimmillään olla ollut kuutisen metriä, eikä silloinkaan tullut vielä raja vastaan.