Mittatilausmatot

Täältä löydät esimerkkejä jo valmisteuista matoista sekä kuvatekstistä tietoa materiaaleista ja niiden ominaisuuksista. Laajemmin tietoa löytyy myös Mattokankurin blogi :sta.

Uskon että, saat kuvista ideoita omiin mattoihisi ja auttavat sinua päästämään sisäisen suunnittelijan valloilleen. Haluan toteuttaa sinulle laadukkaan kaikki toiveesi täyttävän maton, josta pidät vielä vuosikymmentenkin päästä.

Raidoitusmalleja on lukuisia erilaisia, leveitä ja kapeita. Kuinka tiheään haluat raidoituksen? Esimerkiksi kapean, pitkän käytävän maton raidoitus tiheydellä pystytään luomaan halutunlainen optinenharha tilasta. Haluatko kenties kuvion/raidoituksen ainoastaan maton päihin tai ainoastaan keskelle.

Mitä muita ominaisuuksia matoltasi haluat tai tarvitset. Helpotusta huonetilan kaikuun? Allergiaystävällisyyttä? Pehmeyttä, muhkeutta kenties? Keveyttä ja helppohoitoisuutta? Kaikkia tämän kaltaisia asioita emme tule aina miettineeksi mattoa hankkiessamme.

Kokohan on myös yksi tärkeimmistä maton kriteereistä. Levein matto, joka Mattopajalla voidaan yhtenääisenä kutoa on noin 163 +/ 3cm riippuen valitusta kuteesta ja sen käyttäytymisestä. Toinen yleinen leveys on noin 80 +/- 3cm toleranssilla. Kaiken kokoisia mattoja voidaan tehdä erilaisiin tarkoituksiin. Hauskin koko taisi olla 38cm leveä ja 4,1 metriä pitkä räsymatto, joka tuli savusaunan laudeliiinaksi.

 Kaikki kuvissa esiintyvät matot ovat uniikkeja ja ainoastaan osaa niistä voidaan valmistaa täysin identtisinä johtuen rajallisen saatavuuden kuteiden käytöstä. Myös suurin osa kuvien matoista on jo omissa uusissa kodeissaan. 

-Kuvia lisätään Mattopajan Facebookiin. Sieltä löydät lisää uusia kuvia.